Forside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage

 

 

 

Nykøbing Sj. - 6. august

6. august holdt vi fernisering med Susanne Thea fra kl. 19-22.00 i vores sommergalleri Algade 3, Nykøbing Sj.

Susanne Thea stod for et musikalsk indslag i løbet af aftenen.

 

Artikel af Anna Langer Madsen

Susanne Thea er en alsidigt uddannet kunstner.

Hun udviser et sikkert håndværk, finder nye måder at udtrykke sig på, inspireres af alt omkring sig og giver det hendes helt eget udtryk.

Har udstillet mange steder, været på studieophold i flere lande og haft udsmykningsopgaver. Susanne Thea's billeder er fyldt med fantasi og poesi og med sjove overraskende detaljer. Hun har humor og veksler mellem forskellige perspektivplaner, stilarter og motiver. Hun veksler mellem realisme, vild fantasi og naivisme. I nogle af hendes billeder føler man sig hensat til de gamle italienske malere i 14 hundred tallet med de lange plastiske figurer og i det farvevalg hun anvender. I andre kan man genkende de nederlandske mestre. I andre føler man næsten en mellemøstlig islamisk tradition med den dekorative rammekant, kuplede spir, riddere og jomfruer, symboler og borge i ensomme landskaber.

I nogle af hendes nyere billeder er det som om man er nede i fortidsmenneskenes rituelle huler, hvor byttedyrene er malet på væggene.

Hun fortæller en historie iblandet humor, ironi og stillingtagen.

Tegneserie mennesker bliver til ansigter på mennesker - er det det kommercielle hun angriber? Vi lokkes til at spise disse tegneseriefigurer fra træerne - er det producenterne der æder os som monsterdyret, i Jonas og hvalfisken?

Hendes herlige elefanter fører os til indisk/asiatiske egne - de kan træde i prosession og kalder smilet frem hos store og små.

I hendes fuglebilleder sniger den sorte kat sig af sted som en truende figur i forgrunden. Det er med at være årvågen - farer lurer over alt.

Anna Langer Madsen

 

Tilbage

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use