Forside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tilbage

 

Hans Günther Hansen, f. 1922

 

 

Hans Günther Hansen holder  separatudstilling fra 3.maj til 12.juni. Fernisering 3.maj 13-17.00.

Klik her for se Günthers malerier.

 

Kunstnerens egen beskrivelse:

Født 1922 i Tinglev. Første separatudstilling i Aabenraa 1942.

Forskellige studierejser, bl. a. Til Paris (1953), Amsterdam (1970), Berlin (1972), Stockholm (jævnlige rejser), Barcelona (1975), Malaga (1980), Provence og Arizona (1998).

Udstillet forskellige steder, Filosofgangen i Odense, Skovgårdmuseet i Viborg, flere gallerier i hele Jylland, Galleri Munter i Odense, hos Rambøll i Odense, på Flensborg Avis og hos Danfoss Kunstforening. Derudover forskellige steder i Nordtyskland, Sarafand i Henstedt-Ulzburg, og på Phänomenta i Flensburg.

Jeg har også undervisning i forskellige ”skoler”, bl. a har jeg undervist en gruppe i Niehuus, lige syd for den dansk/tyske grænse. Det har jeg faktisk gjort i 22 år.

I begyndelsen malede jeg meget naturalistisk, men efter en samtale med maleren Kai Trier, skete der en tydelig påvirkning over mod det abstrakte. Billederne fik en anden karakter. I begyndelsen var de mest

konstruktive, men efterhånden blev de mere fabulerende og lidt drømmende.

Det er svært at sætte mine billeder i bås. Jeg er og har altid været meget nysgerrig, og eksperimenterer hele tiden, både med nye teknikker og nye udtryksmåder.

Blå var mine foretrukne farver de seneste år - både de kølige og de varme nuancer. Interessen for at eksperimentere har jo hele tiden været der, så jeg har lavet nogle ting med komplementærfarver. Bedst udtrykt ved udstillingen i Phänomenta i Flensburg. Efter denne periode er der nu igen kommet gang i figurerne i mine billeder - anonyme personer, som både kan tolkes symbolsk og som samtidig spiller en rolle i billedets rytme.

 

Vi mødte første gang Günthers billeder hos vores venner, som på daværende tidspunkt havde Galleri Damshauge ved Tølløse. Vi blev omgående begejstret for Günthers malerier og købte selv 2 billeder, som vi til daglig nyder hjemme.

For os er det derfor en meget stor glæde nu at kunne lave en udstilling med Günther i eget galleri og forhåbentlig begejstre andre, som vi selv blev begejstret.

 

tilbage

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use