Forside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage

 

 

 

6. marts - 8. april 2010 udstillede vores huskunstner Nanna Friggog fælles udstilling med Günther Hansenog Vibe Robinson(far og datter).

Vibe Robin og Sanne Brüel stod for musikalske indslag på ferniseringensdagen. Sanne Brüel er iøvrigt aktuel med en genudgivelse af Jomfru Ane Band numre.

 

 

 

Nanna Rebekka Frigg, f. 1971

 

Nanna har tidligere udstillet på Galleri Juel Verland Art fra d. 18. januar til 4. marts 2009.

Nanna blev utrolig godt modtaget i Holbæk og ferniseringen var en stor succes.

 

En stor del af de udstillede billeder blev solgt i udstillingsperioden, så interessen for Nanna´s billeder i Holbæk er så stor, at Nanna er blevet en af galleriets faste huskunstnere og vi får løbende nye malerier til udstilling. 

Så vi er glade for igen at holde en fernisering med Nanna.

 

Nanna er kunstner af internationalt format og har bl.a. udstillet i New York. Hendes nye linie er inspireret af mainstreams i New Yorks kunstermiljø.

 

Nanna maler med oliemaling og bygger sine billeder op i mange lag, så hun opnår en flot dybde og perspektiv.

 

 

Studies

 - RoyalDanishAcademy of Art and Architecture Copenhagen(1994-1999)

- RoyalAcademy in The Hague, Holland(2000)

- Lorenzo de MediciArtAcademy, Florence, Italy(2001)

- Private studen with Solveig Moe and G. Groenemeier.

 

 

Hans Günther Hansen, f. 1922

 

Hans Günther Hansen udstillede i maj 2009 hos os og blev så vel modtaget i Holbæk at vi endnu engang glæder os til at fremvise hans malerier. Denne gang er det ovenikøbet sammen med hans datter - Vibe Robin.

 

Kunstnerens egen beskrivelse:

Født 1922 i Tinglev. Første separatudstilling i Aabenraa 1942.

Forskellige studierejser, bl. a. Til Paris (1953), Amsterdam (1970), Berlin (1972), Stockholm (jævnlige rejser), Barcelona (1975), Malaga (1980), Provence og Arizona (1998).

Udstillet forskellige steder, Filosofgangen i Odense, Skovgårdmuseet i Viborg, flere gallerier i hele Jylland, Galleri Munter i Odense, hos Rambøll i Odense, på Flensborg Avis og hos Danfoss Kunstforening. Derudover forskellige steder i Nordtyskland, Sarafand i Henstedt-Ulzburg, og på Phänomenta i Flensburg.

Jeg har også undervisning i forskellige ”skoler”, bl. a har jeg undervist en gruppe i Niehuus, lige syd for den dansk/tyske grænse. Det har jeg faktisk gjort i 22 år.

I begyndelsen malede jeg meget naturalistisk, men efter en samtale med maleren Kai Trier, skete der en tydelig påvirkning over mod det abstrakte. Billederne fik en anden karakter. I begyndelsen var de mest

konstruktive, men efterhånden blev de mere fabulerende og lidt drømmende.

Det er svært at sætte mine billeder i bås. Jeg er og har altid været meget nysgerrig, og eksperimenterer hele tiden, både med nye teknikker og nye udtryksmåder.

Blå var mine foretrukne farver de seneste år - både de kølige og de varme nuancer. Interessen for at eksperimentere har jo hele tiden været der, så jeg har lavet nogle ting med komplementærfarver. Bedst udtrykt ved udstillingen i Phänomenta i Flensburg. Efter denne periode er der nu igen kommet gang i figurerne i mine billeder - anonyme personer, som både kan tolkes symbolsk og som samtidig spiller en rolle i billedets rytme.

 

Vi mødte første gang Günthers malerier hos vores venner, som på daværende tidspunkt havde Galleri Damshauge ved Tølløse. Vi blev omgående begejstret for Günthers malerier og købte selv 2 malerier, som vi til daglig nyder hjemme.

For os er det derfor en meget stor glæde nu at kunne lave en udstilling med Günther i eget galleri og forhåbentlig begejstre andre, som vi selv blev begejstret.

 

 

Vibe Robin, f. 1952

 

Vibe Robin er en multikunstner med mange discipliner.

Først og fremmest er Vibe Robin kendt og højt respekteret som komponist. Med sin baggrund som udøvende komponist og bandleader har hun spændt over mange forskellige musikgenrer – bl.a. jazz, rock, fusion og folkemusik. Og musikbranchen har været hendes hovederhverv igennem 30 år.

Samtidigt er hun beundret som spændende tekstforfatter. Og ud over at skrive tekster til sin egen musik, har hun også leveret mange sangtekster til andre komponister. Hun har skrevet flere digtsamlinger, og i øjeblikket arbejder hun på en roman.

Maleriet har hele tiden været en sidebeskæftigelse for Vibe Robin fra hun var ganske ung. Denne interesse og talent har hun ikke fra fremmede – hun er datter at kunstmaleren Hans Günther Hansen, og søsteren Maj Olika er ligeledes kunstmaler og illustrator. Allerede som barn hjalp hun sin far med at dekorere luftgynger, karruseller o. lign. i forskellige cirkus.

På et tidspunkt, i sin pure ungdom, producerede hun en større collektion af små dekorerede glasskabe, som hun fremstillede af strandtræ. Disse små smukke skabe blev solgt med stor succes i Danmark – såvel som i Paris og Berlin.

Naturligvis har alle hendes alsidige talenter inspireret til flere spændende projekter, hvor forskellige kunstformer har været fusioneret i diverse shows, koncerter og happenings, hvor hun har blandet musik, bevægelse, lyrik og visuel kunst.

Også som maler er Vibe Robin meget alsidig og kaster sig ud i mange forskellige genrer og udtryksformer.

 

Tilbage

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use